Zwangerschapsyoga Bergen

Een ontspannen moment voor jou én je kindje

Zwanger zijn is een mooi en intens proces waarin veel verandert op lichamelijk, hormonaal, mentaal, en emotioneel gebied.

Je maakt op verschillende manieren ruimte voor je kindje. In dit proces is het juist van belang om goed voor jezelf te zorgen. Want je zorgt niet alleen voor jezelf, maar ook voor je baby in je buik. Een goede conditie van zowel lichaam als geest, vormt de beste voorbereiding voor de geboorte en de tijd erna. Met zwangerschapsyoga in Hoorn maak je bewust contact met je lichaam en je ademhaling om vanuit dit diepere contact te verbinden met je kindje.

Jij en je baby bewegen samen!

Over zwangerschapsyoga

Zwangerschapsyoga houd je lichaam sterk en soepel, je leert verschillende houdingen en oefeningen die je voorbereiden op de geboorte van je baby en je leert steeds weer terug te keren naar dit moment, naar jezelf en je kindje. De zwangerschapsyoga ondersteunt je veranderende lichaam door middel van het beoefenen van meditatie en yogahoudingen in combinatie met ademhalings- en ontspanningsoefeningen.

Voordelen van zwangerschapsyoga

Hele fijne zwangerschaps yoga gehad. Fijn om extra contact te maken met het kleine wondertje in je buik. Desiree geeft goede begeleiding en ook veel tips en adviezen voor bij de bevalling.
- Damar -

Wat doen we tijdens de zwangerschapsyogales?

Tijdens de zwangerschapsyoga staan de yogahoudingen, ademhaling, bewuste en aandachtige beleving van de zwangerschap en een goede fysieke en mentale voorbereiding op de geboorte centraal.

Zwangerschapsyoga helpt je om je lichaamsbewustzijn – het voelen van en luisteren naar je lichaam – te vergroten. Je lichaam verandert in een hoog tempo tijdens de zwangerschap en door de beoefening van yoga leer je je grenzen te bewaken, te vertrouwen op je lichaam, vergroot je je innerlijke kracht en oefen je met overgave aan het zwangerschapsproces.

De yoga-oefeningen zijn gericht op het soepel en sterk houden van je lichaam zodat je mobiel blijft tijdens je zwangerschap en als voorbereiding op de bevalling. Tevens kunnen verschillende houdingen verlichting geven bij zwangerschapskwalen.

Naast beweging staan ook ademhalingsoefeningen centraal om je kalmte, ontspanning en innerlijke rust te kunnen bewaren tijdens de zwangerschap, omdat de zwangerschap ook spanning en zorgelijke gedachten met zich mee kan brengen. Bovendien zijn ademhalingsoefeningen zeer waardevolle technieken voor tijdens je bevalling en hoe eerder je ze onder de knie krijgt, hoe beter je ze straks kan inzetten. Een goede ademhaling helpt je om je te kunnen concentreren en te ontspannen, wat het proces van de geboorte sterk kan ondersteunen.

Vóór de ontspanning aan het einde van de les mediteren we om vervolgens optimaal te kunnen genieten van de ontspanning en deze nog verder te kunnen verdiepen.   

De uitgebreide ontspanningsmomenten helpen je om los te laten en vertrouwen te hebben in jezelf en in je lichaam. Ontspanning helpt je bovendien om je intuïtie te volgen en bewuste aandacht te hebben voor je kindje, het zwanger zijn en alles wat er verandert in en om je heen.

De wekelijkse yogales vormt voor veel aanstaande moeders een welkom rustpunt in het drukke dagelijkse leven.

Tijdens de les wordt er bijpassende muziek afgespeeld om het proces dat plaatsvindt optimaal te begeleiden.

Zwangerschapsles in Bergen volgen?

Je kan op elk gewenst moment instromen en je kan de lessen volgen tot de geboorte. Je hoeft geen yoga ervaring te hebben of lenig te zijn.  

Locatie

Op dit moment vinden er geen yogalessen plaats. 

 

Investering

Proefles: € 6,50

Losse les: € 13,-.

10 rittenkaart (12 weken geldig): € 100,-.

Privé les: € 45,-

Je bent van harte welkom voor een proefles.