Opfriscursus HypnoBirthing®

Vertrouwen in je zelf, je lichaam en je kindje

Hebben jullie al één of meer kinderen en zijn jullie ervaren met het HypnoBirthing gedachtengoed en de technieken? Dan zijn jullie van harte welkom voor een verkorte privécursus op maat, oftewel een opfriscursus HypnoBirthing.

Samen maken jullie tijd vrij om bewust stil te staan bij deze zwangerschap en om jullie voor te bereiden op de komst van dit kindje binnen jullie gezin. 

De opfriscursus volg je privé en hierin wordt de tijd genomen om de belangrijkste informatie en HypnoBirthing technieken op te frissen. De opfriscursus kan overdag of in de avonduren plaatsvinden bij jullie of bij mij thuis.

“Birthing is the gift of giving life to your child”

Over de opfriscursus HypnoBirthing

Een HypnoBirthing opfriscursus is eigenlijk een soort verkorte privécursus op maat. Er is veel ruimte om in te gaan op jullie eerdere geboorte ervaring(en), mogelijke onzekerheden of angsten en vragen. Ik vraag voorafgaand aan de opfriscursus altijd welke informatie en technieken jullie vooral willen herhalen, zodat ik de inhoud van de cursus precies kan afstemmen op jullie behoefte. Ik zorg er altijd voor dat de basis van wat HypnoBirthing is en de belangrijkste technieken altijd onderdeel uitmaken van de opfriscursus.

Een opfriscursus HypnoBirthing kan in 1, 2, of 3 privélessen van 2 tot 2,5 uur gevolgd worden. Afhankelijk van jullie situatie, wensen en leerdoelen zal ik jullie een voorstel doen voor het aantal lessen. In de meeste gevallen zijn 2 lessen het meest passend, maar soms is meer of minder tijdsinvestering passender. 

De voordelen

We herhalen, afhankelijk van jullie behoefte, hoe

Je jezelf in een diepe ontspanning brengt, waar en wanneer je wilt en hoe je (geboorte)partner je daarbij kan helpen

Hormonen je kunnen helpen tijdens het geboorteproces – of tegenwerken – en hoe je daar optimaal gebruik van maakt

Je de band met je kindje al tijdens de zwangerschap kunt vergroten

Je verschillende houdingen kunt aannemen tijdens de ontsluitings- en persfase van de bevalling

Je als geboortepartner: weet wat je te wachten staat en wat je allemaal kunt doen om te ondersteunen, zodat jullie de geboorte samen als een team kunnen ervaren

Je diep en effectief kunt ademhalen waardoor je kalm blijft en kunt focussen

Gedachten het geboorteproces beïnvloeden en welke gedachten wel en niet helpend zijn 

Je samen met je (geboorte)partner jullie wensen rondom de geboorte van jullie kindje kunnen bepalen en vastleggen in een geboorteplan

Jij de geboorte over kunt laten aan je lichaam en de controle los mag laten

Je vol vertrouwen kunt toeleven naar de bevalling

“If you change the way you view birth, the way you give birth will change”
- Marie Mongan, grondlegster van HypnoBirthing® -

Opfriscursus HypnoBirthing in Bergen volgen?

Data

Een opfriscursus kan zowel overdag als in de avonduren gepland worden. De meeste ouders kiezen voor de avond in verband met werken overdag. Neem contact met me op om te overleggen over mijn beschikbaarheid in de periode dat jullie de opfriscursus zouden willen volgen.

 

Investering

De investering voor een privé opfriscursus HypnoBirthing is € 270,- voor 2 avonden.  

HypnoBirthing wordt door veel zorgverzekeraars (deels) vergoed in de aanvullende verzekering en valt onder zwangerschapscursus.