Over mij

Desiree Beusen

Hi, ik ben Desiree!

Mama van twee prachtige dochters en getrouwd met mijn geweldige man. Ik geniet enorm van de natuur, van de vrolijkheid en puurheid van mijn kinderen en van dansen. Ik sta positief in het leven en geniet van het contact met mensen, dieren en de natuur in allerlei verschillende vormen. Ik woon in Bergen, Noord-Holland en mijn wens is al van jongs af aan om ooit een prachtige, natuurlijke, wilde tuin te hebben vol bloemen, fruitbomen, fruitplanten, moestuin, boomhut en fijne hoekjes om te lezen en te mediteren.

Mijn missie is om vrouwen in hun kracht te zetten. Om zich te verbinden met zichzelf en vandaaruit te leven.

Om beslissingen te nemen vanuit deze kracht en voluit het leven te leven. Daarnaast wil ik meer bewustwording creëren over een holistische zwangerschap, geboorte en de postnatale periode. Er is zoveel moois om te ontdekken op deze vlakken en dat deel ik met heel veel liefde. Ik ben van mening dat iedere zwangere vrouw deze kennis zou moeten hebben om bewuste keuzes te kunnen maken en beter voorbereid te zijn op wat er komen gaat. Voor mij zijn het belangrijke schatten die ik iedere vrouw gun, want deze schatten zijn waardevol voor de rest van je leven.

Hoe het begon

Tijdens mijn studententijd in Amsterdam ben ik naast moderne dans, yoga gaan beoefenen in verschillende stijlen. Ik voelde de positieve veranderingen in mijn leven door het beoefenen hiervan; ik werd meer ontspannen, fitter en rustiger in mijn hoofd. Toen ik in 2013 de Kundalini Yoga lerarenopleiding heb gevolgd ontstond de yogische leefstijl waarin yoga en meditatie onderdeel werden van mijn dagelijks leven, waarin gezonde voeding een grotere rol ging spelen en persoonlijke ontwikkeling nooit stopt.

Toen ik zwanger was van mijn oudste dochter ben ik online zwangerschapsyogalessen gaan geven. Door het te geven en te beoefenen voelde ik de extra dimensie van yoga tijdens de zwangerschap; het was dat extra momentje van verbinding en contact met mijn kindje in de buik en ik vond het heerlijk om op deze manier soepel te blijven.

Tijdens deze eerste zwangerschap ging er een wereld voor mij open.

Ik wist niet dat er zoveel keuzes waren en beslissingen die ik kon nemen op het gebied van zwanger zijn, de geboorte en de postnatale periode. Ik nam alles tot mij en voelde precies wat bij ons paste, wat belangrijk was en hoe ik het wilde doen. Ik heb een HypnoBirthing cursus gevolgd waarin ik onder andere de tools en technieken leerde om in vertrouwen en op een ontspannen manier te baren. Verder heb ik mij verdiept in alle wijsheid die er in de yoga en andere alternatieve levenskunsten aanwezig is op dit onderwerp. De geboorte van Devi was heel mooi. Het was een geboorte waarin ik volledig de regie had en mij sterk en krachtig voelde.

Toen ik zwanger was van Amma heb ik mij nog verder verdiept in de zwangerschap, geboorte en de postnatale periode en kon ik mij opnieuw optimaal voorbereiden. Het was een prachtige, intieme geboorte waarbij ik en mijn man haar met z’n tweeën samen ter wereld hebben gebracht. 

Mijn passies

HypnoBirthing

Deze ervaringen hebben mij ertoe doen besluiten om de opleiding te volgen tot HypnoBirthing practitioner. Ik zou willen dat iedere vrouw op zo’n manier kan baren en dat iedere vrouw op een fijne manier kan terugkijken op haar geboorte-ervaring. Er heerst veel angst rondom de geboorte van een kindje, maar dit is niet terecht; het is een prachtig proces. Door onder andere kennis te delen over de werking van het vrouwelijk lichaam tijdens de baring, door bewustwording te creëren over het baringsproces en ontspanningsoefeningen te begeleiden, draag ik eraan bij dat vrouwen angsten loslaten en in vertrouwen hun kindje baren. Ik vind het prachtig om te zien hoe vrouwen door middel van de cursus meer rust ervaren, verder in hun kracht komen te staan en bewuste keuzes maken over hoe zij de geboorte willen ervaren samen met hun geboortepartner. Ik gun dit iedere vrouw!

Zwangerschapsyoga

In mijn wekelijkse lessen zwangerschapsyoga vind ik het waardevol om zwangeren een moment te bieden waarin ze even niets hoeven en een moment voor zichzelf en hun kindje hebben. Ik creëer daarin bewust ruimte voor zwangere vrouwen om vanuit ontspanning een diepere verbinding met zichzelf en vandaaruit met hun kindje kunnen maken. Het kindje voelt namelijk mee met de moeder en als de moeder ontspannen is, is het kindje het ook. Als een vrouw vanuit deze rust en het contact met zichzelf zich kan verbinden met haar kindje is dat prachtig! Tevens vind ik het mooi om vrouwen soepel te houden tijdens de zwangerschap door middel van de oefeningen die we doen tijdens de les.

Coaching

Naast zwangerschapsyoga en HypnoBirthing is coaching mijn passie. Hierin komt alles samen wat belangrijk is voor mij: het contact met mensen, verbinden met mensen en iemand kunnen helpen, aanwezig kunnen zijn en echt luisteren. Het is prachtig om elke keer weer te ervaren dat mensen zelf de antwoorden hebben op hun vragen. En dat ze vandaaruit veranderingen toepassen en persoonlijk groeien. Ik ben enorm dankbaar dat ik dit proces mag begeleiden.

Ik heb er bewust voor gekozen om mij voor de coaching niet alleen te richten op zwangere vrouwen en vrouwen die net moeder zijn geworden, omdat ik de verbreding hierin mooi en waardevol vind. Levensvragen spelen je gehele leven een rol en dit beperkt zich niet alleen tot de periode rond zwangerschap en geboorte. Zelfontwikkeling stopt nooit en ik zie het als mijn taak om zoveel mogelijk vrouwen hierin verder te helpen.

Ben jij er klaar voor?

Spreekt jou één of meerdere diensten die ik aanbied je aan? Neem dan gerust contact met me op. Ik begeleid jou graag!