Cursus HypnoBirthing® Bergen

Vertrouwen in je zelf, je lichaam en je kindje

De geboorte van je kindje is een hele bijzondere gebeurtenis. Misschien wel de meest transformerende, intense en mooiste ervaring van je leven.

En je kindje op de wereld zetten op een rustige, liefdevolle manier is het mooiste cadeau wat je je kindje kan geven. Want als je vanuit vertrouwen en in een liefdevolle sfeer geboren wordt dan heeft dat een positieve impact op de rest van je leven.

Ons beeld over bevallen is in de afgelopen eeuwen negatief gekleurd. We worden beïnvloed door wat we zien in films en wat er via andere wegen tot ons komt. Deze beelden hebben een enorm effect op hoe we naar een geboorte zijn gaan kijken. Van jongs af aan zien we hoe moeilijk en pijnlijk een geboorte is en horen we wat er allemaal mis kan gaan. Dit beïnvloedt onze gedachten, bewust en onbewust, waardoor de meeste vrouwen toch wel op kijken tegen de geboorte van hun kindje. Doet het echt zoveel pijn? Kan ik het wel? Wat als het mis gaat?

Je kan leren om zonder angst en in vertrouwen je kindje te verwelkomen! Jouw lichaam is gemaakt om een kindje vanaf de conceptie te laten ontwikkelen tot een perfect mensje en vervolgens te baren. Jij kunt leren hoe jij dit proces kan ondersteunen en laten gebeuren.  

Maar hoe doe je dit? Wat is een goede voorbereiding? Hoe kan je je meer verbinden met je kindje en hoe kan je in ontspanning baren?

“Mijn missie is om stellen in hun kracht te zetten om hun ideale geboorte ervaring te creëren en ze te helpen om vanuit kennis en inzicht eigen keuzes te maken.”
- Desiree -

Over HypnoBirthing

Tijdens de HypnoBirthing cursus in Bergen krijg je alle tools en technieken aangereikt om een ontspannen geboorte te creëren en deze te ervaren vanuit vertrouwen. Vertrouwen in jezelf, je lichaam en je kindje. 

De cursus bestaat uit 5 bijeenkomsten van 2,5 uur samen met je partner (of met iemand anders die bij je bevalling aanwezig zal zijn) en je werkt toe naar vertrouwen, ontspanning, focus en positief uitkijken naar de bevalling.

Je krijgt veel informatie en je leert ademhalingstechnieken en ontspanningstechnieken om zelfhypnose en visualisaties toe te passen, zodat je tijdens de geboorte ontspannen en vol vertrouwen bent. Hierdoor kun je met je lichaam samenwerken, waardoor het geboorteproces makkelijker en soepeler kan verlopen. 

Wil jij

Met deze training leer jij hoe

Je jezelf in een diepe ontspanning brengt, waar en wanneer je wilt en hoe je (geboorte)partner je daarbij kan helpen

Hormonen je kunnen helpen tijdens het geboorteproces – of tegenwerken – en hoe je daar optimaal gebruik van maakt

Je de band met je kindje al tijdens de zwangerschap kunt vergroten

Je verschillende houdingen kunt aannemen tijdens de ontsluitings- en persfase van de bevalling

Je als geboortepartner: weet wat je te wachten staat en wat je allemaal kunt doen om te ondersteunen, zodat jullie de geboorte samen als een team kunnen ervaren

Je diep en effectief kunt ademhalen waardoor je kalm blijft en kunt focussen

Gedachten het geboorteproces beïnvloeden en welke gedachten wel en niet helpend zijn 

Je samen met je (geboorte)partner jullie wensen rondom de geboorte van jullie kindje kunnen bepalen en vastleggen in een geboorteplan

Jij de geboorte over kunt laten aan je lichaam en de controle los mag laten

Je vol vertrouwen kunt toeleven naar de bevalling

“Mijn vriend en ik hadden geen plannen om een zwangerschapscursus te doen, maar kregen toevallig de luxe kans om bij Desiree een individuele cursus te volgen. Desiree was vriendelijk, open, geïnteresseerd en vrolijk. Dankzij haar begeleiding werden we bewust van opties die we hadden rondom de bevalling. Uiteindelijk hebben we daardoor heel andere keuzes gemaakt, waar we heel blij mee waren!”
- Priscilla -

Mijn ervaring met HypnoBirthing

Als HypnoBirthing® Childbirth Educator geef ik vol enthousiasme en passie deze zwangerschapscursus. Ik deel met veel liefde al mijn kennis, ik heb aandacht voor wat er speelt in de groep en ik draag eraan bij dat koppels zich dieper verbinden met zichzelf, elkaar en het kindje in de buik.

Ik heb het zelf ervaren en ik zie dat deze cursus ontzettend waardevol is in het proces naar de geboorte van een kindje. Mijn doel is om stellen alle kennis en vaardigheden bij te brengen zodat zij zelf bewuste keuzes kunnen maken en in vertrouwen uitkijken naar de geboorte van hun kindje. En als resultaat daarvan kindjes een mooie geboorte te geven en koppels zelf met een fijn gevoel terug kunnen kijken op de geboorte.  

Ik help je het vertrouwen te vinden, of juist terug te vinden in jouw lichaam. Ik help je te ontspannen en te verbinden met je kindje én ik draag eraan bij dat je zelf de regie neemt over het geboorteproces.  

Naast alle informatie over de geboorte, besteed ik bewust ook extra aandacht aan de postnatale periode. Deze periode wordt namelijk vaak vergeten als we denken aan de geboorte van een kindje, maar is essentieel voor de hechting van het kindje, jouw herstel en het vinden van een nieuwe balans voor jullie als gezin. 

Wat krijg je allemaal?

Telefonisch kennismakingsgesprek voorafgaand aan de cursus

5 wekelijkse bijeenkomsten van 2,5 uur

Het boek: “HypnoBirthing the Mongan Method – A Natural Approach to a Safe, Easier and More Comfortable Birthing”

De originele HypnoBirthing MP3’s

Uitgebreid cursusmateriaal

"Het zijn niet onze kinderen die de toekomst van de wereld bepalen. Het zijn wij die dat bepalen door hoe we onze kinderen op de wereld zetten.”
- Anna Verwaal -

Cursus HypnoBirthing in Bergen volgen?

Data

26 januari, 2, 9, 16 en 23 februari van 19:30 – 22:00. 

Geïnteresseerd? Stuur mij een bericht!

Locatie

De lessen vinden plaats bij mij thuis.

Tjipke Visserweg 26
1862 VD Bergen

Investering

De Investering in deze waardevolle voorbereiding op de geboorte van jouw kindje, dit zeer complete programma bedraagt   € 330,-  

De investering voor een Individuele training is € 680,-

Privé opfriscursus HypnoBirthing is € 270,- voor 2 avonden.

HypnoBirthing wordt door veel zorgverzekeraars (deels) vergoed in de aanvullende verzekering en valt onder zwangerschapscursus.

“If you change the way you view birth, the way you give birth will change”
- Marie Mongan, grondlegster van HypnoBirthing® -