Veelgestelde vragen

HypnoBirthing

Wanneer jij dat wilt! Je kan deelnemen wanneer dat voor jou goed voelt. De meesten vinden het fijn om rond de 20 weken zwangerschap te starten. Sommigen beginnen eerder, sommige later. Wanneer je ook begint ik zal ervoor zorgen dat je alle tools, kennis en vertrouwen hebt om positief terug te kijken op de geboorte van jullie kindje.

Absoluut. Elke zwangerschap en bevalling is anders en het is altijd waardevol om nieuwe dingen te leren en je optimaal voor te bereiden op deze geboorte. Er zijn veel stellen die al 1, 2 of zelfs 3 kinderen hebben en de cursus volgen.  

Ja, dat kan. Het is mogelijk om samen met je (geboorte)partner een opfriscursus te volgen. De opfriscursus HypnoBirthing kan in 1, 2, of 3 privélessen van 2 tot 2,5 uur gevolgd worden. Afhankelijk van jullie situatie, wensen en leerdoelen zal ik jullie een voorstel doen voor het aantal lessen. In de meeste gevallen zijn 2 lessen het meest passend, maar soms is meer of minder tijdsinvestering passender. Voor meer informatie, kijk hier. 

Nee hoor!

We kunnen altijd samen kijken wat er mogelijk is om jou en je partner optimaal voor te bereiden op jullie mooie geboorte. Zeker als je nog zorgen of angst hebt, dan zou het goed kunnen helpen om hiermee aan de slag te gaan. Ik help je graag ontspannen de bevalling in.

Samen maken we een aangepaste cursus, zodat jij geholpen bent. 

Omdat je samen dit proces doormaakt. Jouw partner leert in de cursus alles wat jij ook leert en weet daarom tijdens de geboorte van jullie kindje precies wat hij kan doen om jou te ondersteunen. Hij gaat ervoor zorgen dat jij in je bubbel kan blijven, je kan ontspannen en kan focussen op de geboorte van jullie kindje.

 

Soms hebben partners ook spanning of angst rondom de zwangerschap en geboorte. Hier is in de cursus ook aandacht voor, zodat er bij hen ook ontspanning en vertrouwen ontstaat.

 

Jouw geboortepartner kan je levenspartner zijn, maar ook je vriendin, moeder, zus, doula, etc. Het is fijn als degene die je gaat begeleiden tijdens de geboorte ook bij de cursus aanwezig is.

Natuurlijk! Ook dan is het aan te raden je zo goed als mogelijk is voor te bereiden op je bevalling, en dat kan met HypnoBirthing®. Jij en je geboortepartner leren de technieken zelf uit te voeren, zodat je onder iedere omstandigheid en in iedere situatie optimaal kunt ontspannen; zelfs bij een keizersnede!

De ‘hypno’ in HypnoBirthing staat voor zelfhypnose en dat is niets anders dan een diepe staat van ontspanning, die jij zelf creëert en waar je zelf controle over hebt. Je bent ontspannen, maar slaapt niet. Integendeel, je voelt je wakker, helder en alert. En heel relaxed!

Met zelfhypnose ontspan je in feite je lichaam en heb je een gefocuste geest. Je leert je omgeving en eventueel storende gedachten van jezelf buiten te sluiten. Moeders die HypnoBirthing gebruiken, kunnen zich daardoor volledig concentreren op het geboorteproces en hun baby. Zelfhypnose is een staat van bewustzijn die vergelijkbaar is met verzonken zijn in een boek of film. Je kunt daar zo in opgaan dat je niet merkt dat er iemand binnenkomt of je iets vraagt. Geen abracadabra dus, en niet zweverig. Je krijgt echte handvatten om met je lichaam te werken.

Nee hoor, integendeel. De HypnoBirthing® cursus is juist heel praktisch en informatief opgezet. We maken gebruik van ontspanningsoefeningen, visualisaties en ademhalingstechnieken; heel concreet.

Dat lijkt misschien lang, maar de tijd vliegt voorbij. Ik moet altijd mijn best doen om binnen de tijd te blijven. Deze HypnoBirthing® cursus is een meer dan complete cursus waarin vele onderwerpen aan bod komen. Er wordt naast het delen van kennis ook geoefend met o.a. de ademhalingstechnieken, ontspanningsoefeningen en geboortehoudingen. Om alle onderwerpen tot hun recht te laten komen en jullie optimaal te kunnen voorbereiden op een mooie en ontspannen geboorte is deze tijd nodig. Daarnaast helpt het om elkaar 5 keer te zien en zorgt dit voor een verdere verdieping, doordat je je ervaringen die je in de tussenliggende week hebt opgedaan kan delen en opkomende vragen kan stellen.

De training bestaan uit 5 bijeenkomsten van 2,5 uur.

Het wordt in groepsverband gegeven.

De HypnoBirthing ® cursus vindt plaats in Bergen of bij jou thuis in de omgeving van Bergen, Alkmaar of Hoorn.

HypnoBirthing wordt inmiddels door heel wat zorgverzekeraars (deels) vergoed in de aanvullende verzekering en valt onder zwangerschapscursus. Het is afhankelijk van je polis of en hoeveel je kunt declareren, vraag het even na bij je zorgverzekeraar. Meestal geldt als eis voor vergoeding dat de docent aangesloten moet zijn bij de Vereniging voor HypnoBirthing cursusleidsters Nederland. Dat ben ik.

Tot 6 weken voor de aanvangsdatum kun je je deelname kosteloos annuleren.
Bij latere annulering ontvang je 75% deelname geld terug.
Wanneer je je onverhoopt twee weken voor aanvang van de cursus afmeldt, ben je het gehele cursusbedrag verschuldigd.

De cursus gaat door bij aanmelding van minimaal 1 stel, je krijgt dan zonder meerprijs een privé cursus twv € 600,-

Verder gelden onderstaande algemene voorwaarden:

  • Ik heb het recht een bijeenkomst te verplaatsen naar een andere datum, bijvoorbeeld vanwege ziekte of omstandigheden
  • Het missen van een of meerdere delen van de cursus geeft geen recht op restitutie van deelname geld
  • De aanbetaling alleen, geeft geen recht op de MP3 en/of het cursusmateriaal
  • Een wijziging van je boeking geldt als een annulering

Zwangerschapsyoga

Je kan op elk moment beginnen. Je kan starten als het voor jou het juiste moment is en jij er behoefte aan hebt.

Nee, je hebt geen ervaring nodig. De lessen zijn zo opgebouwd dat iedereen kan meedoen; beginnend of gevorderd.

Nee, in de studio zijn genoeg yogamatjes aanwezig. Tevens zijn daar genoeg kussens om ervoor te zorgen dat jij op een fijne manier kan zitten.

Een proefles kost: € 6,50

Een losse les: € 13,-.

En een 10 rittenkaart, die 12 weken geldig is € 100,-.

Ik stuur een tikkie aan het einde van de les of je kan contant betalen.

De 10-rittenkaart kan op dezelfde manier betaald worden.

Bij Yogastudio Sacha in het centrum van Hoorn. Het adres is: Gravenstraat 30, Hoorn.

Als je met de auto komt kan je parkeren in de parkeergarage ’t Jeudje. Het is vervolgens nog 5 minuten lopen.

Coaching

Coaching brengt je stap voor stap dichter bij wie en waar je wilt zijn. Het vergroot je zelfkennis en versterkt hiermee je balans. Je krijgt meer inzicht in jezelf, wie je bent, wat je wilt en wat je nog meer kunt. Je versterkt jezelf en handelt vanuit kracht en bewuste keuzes die bij jou passen. Het resultaat is dat je de beste versie van jezelf word met meer levenskwaliteit en geluk.

Coaching is een investering in de vorm van tijd, geld en energie. Maar vooral is het een investering in jezelf voor groots resultaat! Inzichten in jezelf door het zien van je eigen patronen, belemmeringen en overtuigingen kunnen je alleen maar beter maken dan dat je al bent.

Coaching: een coach helpt iemand veranderen met een door die persoon zelf gekozen doel. Met coaching ga je aan de slag met het gezonde deel van de hersenen. Over het algemeen functioneert deze persoon redelijk tot goed en wordt er gericht op de mogelijkheden van de mens. Iemand is in staat om op zichzelf en eigen handelen te reflecteren. Tijdens coaching wordt een bepaalde vaardigheidaangeleerd of een extra paadje in je hersenen gemaakt op een gelijkwaardige manier. Het is gericht op de toekomst.

Therapie: het functioneren wordt belemmerd en iemand is niet helemaal in staat om zelf goed te functioneren en regie te nemen over zijn eigen leven. Tijdens therapie worden de dieperliggende patronen uit het verleden behandeld, hoe het is ontstaan, hoe het in stand blijft. Iemand wil ergens vanaf. Het is gericht op het verleden.

Tijdens de coaching houd ik je op een gelijkwaardige manier een spiegel voor om inzichten te krijgen in jouw overtuigingen en patronen. Op deze manier kun je besluiten herzien, in verandering komen en regie nemen over wat jij belangrijk vind in het leven en blijvend verandering toepassen.

Je kunt bij mij onder andere terecht voor: work-life balance, zelfontwikkeling, keuzes maken, patronen doorbreken en werken aan: relaties, zelfvertrouwen, onzekerheid en overtuigingen.

 
 

In Zwaag bij mij thuis. Voor de rest van Nederland is de coaching online. 

Mijn tarief voor een coach sessie is € 65,- De duur van een coach sessie varieert tussen 45 en 75 minuten.

Mijn vraag staat er niet bij….

Ik zou het fijn vinden als je me dat laat weten, zodat ik die alsnog kan beantwoorden! Dit kan via de mail of vul het contactformulier in.